Η πίστα
Το αυτοκινητοδρόμιο  Μεγάρων – Athens Circuit – είναι η πρώτη πίστα αυτοκινήτου που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα στις παρυφές της πόλης των Μεγάρων. Μόλις 35km από το κέντρο της Αθήνας, 5 λεπτά από την έξοδο της Αττικής Οδού στην Ελευσίνα και 700m από το σταθμό του προαστιακού σιδηροδρόμου. Έχει εύκολη πρόσβαση, μέσω του ανισόπεδου κόμβου Πάχης – Μεγάρων της Νέας Εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου στο 41ο χλμ.

megaramain

Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1994 και η λειτουργία της το 1998. Καλύπτει 200 στρέμματα, έχει μήκος 2,100m και μέσο πλάτος 11m – 12 στη σχάρα εκκίνησης.

Στα 13 χρόνια λειτουργίας του, ο μοναδικός πολυχώρος του Athens Circuit, που μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε δραστηριότητας, έχει φιλοξενήσει εθνικές και διεθνείς εκδηλώσεις εργοστασίων αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, μεταξύ των οποίων εκδηλώσεις της Mac Laren, της Prodrive, το Ferrari meeting, εκθέσεις βαρέων οχημάτων και φυσικά αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών Ελληνικών πρωταθλημάτων ακόμα και αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος SUPERMOTARD.

Υποδομή
Οι αίθουσες πολλαπλών χρήσεων που βρίσκονται στον χώρο του αυτοκινητοδρομίου μπορούν να φιλοξενήσουν ενδοεταιρικές εκπαιδεύσεις, παρουσιάσεις, θεωρητική κατάρτιση σε εξειδικευμένα συστήματα και υποσυστήματα οχημάτων (ABS, BAS, ESP, VANOS, DOCH, TSCC, VVT, EBD, ANTISPIN, PASM, LAUNCH CONTROL κλπ) στατικές εκθέσεις μοντέλων και Catering.

Πως θα πάτε

 

Translate »